Főoldal / Buddhizmus / Általános kérdések

Általános kérdések

Phova kurzus

Mi a phova?

A tudatos meghalás (tib. phova) gyakorlata a Gyémánt Út buddhizmus egyik legmélyebb átadásának egyike. Ez által a gyakorlat által megtanuljuk eljuttatni a tudatunkat a halál pillanatában a legmagasabb gyönyör állapotába. Ez nemcsak életünk utolsó pillanatainak előkészítésére hasznos: a halállal kapcsolatos szemlélet átalakítása által mindent egy félelem nélküli és gazdagabb helyzetből tapasztalunk, melyből valóban képesek leszünk mások hasznára válni.

Ki tanulhatja meg a phovát?

Aki képes a tudatával dolgozni, az megtanulhatja, hogyan lehet tudatosan meghalni. A phova kurzuson való részvétel előtt szükséges a Határtalan Fény Buddhájának mantráját 100.000-szer elismételni. Ez a meditáció még akkor is nagyon hasznos, ha valaki csak ismerkedni szeretne ezzel a gyakorlattal.

A phova gyakorlat átadásához rendelkezni kell a buddhista menedékkel, melyet Láma Ole a kurzus elején ad meg. Az újak számára az egész kurzuson való részvétel mindenképp szükséges.

Ki taníthatja a phovát?

Ez az erőteljes gyakorlat egészen a történelmi Buddhától egy töretlen vonalon keresztül tanítóról tanítványra szállt. Láma Ole Nydahl az egyik legnagyobb phova mester, aki 1980 óta több mint 80 000 embernek tanította meg ezt a gyakorlatot világszerte. A kurzus alatt Láma Ole vezeti a meditációkat és tanításokat ad a halál és újraszületés folyamatáról.

>> Tudatos felkészülés a halál idejére

Ez a gyakorlat minden helyi Gyémánt Út Buddhista Központban is elsajátítható.

 

 

Általános kérdések

Buddha azt tanácsolta, hogy ne higgyük el a dolgokat csupán azért, mert azt egy buddha mondta...

 

A meditációról

A meditáció a megértett információkat változtatja tapasztalattá. Az elsõ szinten az a célja, ...

   

A buddhizmusról

"A buddhizmus nem más, mint egészséges józan eszünkre hallgatni. Ennek legmeggyőzőbb bizonyítéka ..."