Főoldal / Buddhizmus / Tanítók / 17. Karmapa

17. Karmapa


17KarmapaA Karmapa szó azt jelenti: "a cselekvés embere", a karma mestere. Az Együttérzés Bodhiszattvájának megjelenése. Karmapa - akinek megjelenését Sakjamuni Buddha és Guru Rinpocse is megjósolta - minden Buddha aktivitását testesíti meg. Karmapa volt Tibet első tudatosan inkarnálódott lámája (tulku), a XII. század óta a tibeti buddhizmus Karma Kagyü iskolájának vezetője.Ő testesíti meg az egész átadást és annak szellemi erejét.

Megvilágosodott lény, aki feladta a különálló egóban való hitet. Saját döntése alapján kerül vissza ebbe a világba, hogy minden lény javára folytassa tevékenységét, annak ellenére, hogy a megvilágosodás pillanata megszabadít minket azoktól a hajtóerőktől, amelyek a következõ újraszületéshez vezetnek. Jelenlegi inkarnációja a 17. Karmapa, Trinli Táje Dordzse.

A 17. Karmapa, Trinli Táje Dordzse Tibetben született 1983-ban. Egy ismert Nyingma-láma, Mipham Rinpocse fiaként látta meg a napvilágot. Kisgyermekként Táje Dordzse többször kijelentette, hogy ő a Karmapa. Samar Rinpocse, aki a Karma Kagyü Vonal második legmagasabb rangú lámája, miután tudomást szerzett a gyermekről az évszázadok óta használt spirituális módszerekkel azonosította Táje Dorzsét mint hiteles Karmapát.

1994-ben, miután Karmapa és családja elhagyta Tibetet, Samar Rinpocse hivatalosan is felismerte az akkor 11 éves gyermeket mint 17. Gyalva Karmapát. 1994 óta Karmapa Táje Dordzse Indiában él és tanul, képzésében a buddhista filozófia és a meditáció játsza a  főszerepet. 1998 óta napjaink egyik legkiválóbb buddhista tudósa, Prof. Szempa Dordzse is tanítói közé tartozik.

1999 novemberében Karmapa elfogadta a tajvani, szingapúri és malájziai buddhista központok meghívását - tízezrekkel találkozott útja során. 2000 januárjában számos európai országba is ellátogatott - többek között Németországba, Franciaországba és Magyarországra is.

Если избранник хоть отдаленно похож на Гасси, не стоит терять ни "Паладин мятежного бога" одного дня.

Сделал вид, что это что-то в финансовом отношении бесполезное, типа проблемы чистого воздуха.

Сказал, что хочет встретиться с кем-нибудь из САК.

Молодой человек лет двадцати с чем-то, максимум тридцати схватил Полищука за руки.

Вы скажете, что ему не нравился Джеф, и будете совершенно правы.

Пахарь тоже увидел в этом перст божий и, вместо того чтобы чашу переплавить, понес ее священнику,-хочу, дескать, пожертвовать ее "русфинанс банк кредит" в костел.

Расплавленные камни "премия большая книга 2012 лауреаты" струями пламени выстреливались в вышину, наполняя воздух как от разрывов зенитного огня.

Среди ярких изображений сердец, фаллосов и крестов на нас загадочно глядели христианские святые.

Прошу прощения, Игла, сказал я.

Листва на деревьях подумывала о том, что пора желтеть.

Только вот слишком уж развита у него творческая жилка.

Я укрылся за разрушенным корпусом, с силой швырнул гранату в тех, что "открытая дверь картинки" слева, привел в готовность свое лазерное ружье, опять переместился вправо и открыл огонь по ближайшему роботу.

NyomtatásE-mail