rnd_left_01.png
Főoldal

Ajánlat Iskoláknak

Tisztelt Tanárnők és Tanárok!

Modern világunkban egyre gyakrabban felmerülő kérdés, hogy mi után rohanunk és milyen maradandó értékek szerint rendezzük életünket. A vallások, filozófiák sokféle választ adnak erre.

E különböző szellemi utak sok szinten érintkeztek a történelem során. A hasonlóságok ellenére legtöbbször más a cél és az út is. Fontos a kritikus vizsgálat, hogy képesek legyünk megkülönböztetni és megismerni ezeket. Csak e tiszta megértés után gazdagíthatjuk saját kultúránkat.

A korábbi tananyagok rövid ismertetõibõl nem derül ki, miért népszerû a buddhizmus ma nyugaton, és miért hivatkoznak rá gyakran a modern tudományok. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni azzal, hogy hiteles és életszerű információt adunk közre ebben a  témakörében, amit magunk is gyakorlunk.

Buddha negyvenöt éven át tanított, ezalatt a legkülönbözõbb embereknek adott tanácsot, hogyan használják életüket, hogy tartós örömöt tapasztaljanak, hogy ne csak idõsebbé, de bölcsebbé is váljanak. Tanításai során figyelembe vette tanítványai képességeit -, az eredmény a buddhista tanítások sokoldalú és átfogó gyûjteménye lett.

Akik többet szeretnének tudni a buddhizmusról, azoknak több lehetõséget is ajánlunk:

• Az órák keretén belül egy általános bevezetést vagy egymásra épülő témákból alkotva elõadás sorozatot  tarthatunk.

• Filozófia vagy pszichológia órák keretén belül kérdések és válaszok formájában vizsgálhatjuk meg a buddhista tanítások lényegét és gyakorlatiasságát.

• Osztályokat tudunk fogadni buddhista központjainkban egy-egy bemutató látogatásra és elõadásokra.

• A tanárok tananyagait kiegészítõ információkkal látjuk el. Kérdéseikre szívesen válaszolunk az adott oktatási intézményben és buddhista központjainkban.

További információ az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen kérhető

Одна из дочерей Локи по имени Хел, богиня мертвых, держит чашу перед его лицом, пытаясь поймать брызги яда.

В лабораторию, конечно, в погреб.

Это было шелковое оперение стрелы.

Питер "Большая книга заданий по русскому языку 1-4 кл." Вестфал вздохнул и задумался.

Об этом отступлении Маленького Народа за Последний Рубеж сложено немало баллад и поэтических преданий.

Драм, будучи представителем человечества, постоянно жил под угрозой смерти от самых разнообразных причин и точно знал, что рано или поздно покинет этот мир.

NyomtatásE-mail