rnd_left_05.png
Főoldal / Iskoláknak

Ajánlat Iskoláknak

Tisztelt Tanárnők és Tanárok!

 

A tanárok és diákok az iskolákban és egyetemeken, akik többet szeretnének tudni a buddhizmusról, számukra több lehetõséget is ajánlunk:

 

• Az órák keretén belül adhatunk egy általános bevezetõt, vagy rövid elõadásokat tarthatunk egy adott témáról.

• Filozófia vagy pszichológia órák keretén belül kérdések és válaszok formájában vizsgálhatjuk meg a buddhista tanítások lényegét és gyakorlatiasságát.

• Osztályokat is tudunk fogadni buddhista központjainkban egy látogatásra és elõadásra.

• A tanárok tananyagait kiegészítõ információkkal látjuk el. Kérdéseikre szívesen válaszolunk az adott oktatási intézményben vagy buddhista központjainkban.

• Rendszeresen kiállításokat rendezünk megyeszékhelyeinken, ahová szeretettel várjuk az osztályokat. Itt a tárlatvezetés mellett előadásokon és filmvetítéseken keresztül bepillantást nyerhetnek a diákok az egyetemes kultúránk fontos részébe, amely a tudatunk megismerését tűzte ki célul.

www.tibetkincsei.hu

Fogadóóra az m1-en  » alt

 

Modern világunkban gyakran felmerülő kérdés, hogy mi után is rohanunk vagy milyen maradandó értékek szerint rendezzük életünket. A vallások, filozófiák sokféle választ adnak erre.

 

E különböző szellemi utak sok szinten érintkeztek a történelem során. A hasonlóságok ellenére legtöbbször más a cél és az út is. Fontos a kritikus vizsgálat, hogy képesek legyünk megkülönböztetni és megismerni ezeket. Csak e tiszta megértés után gazdagíthatjuk saját kultúránkat.

 

A korábbi tananyagok rövid ismertetõibõl nem derül ki, miért egyre népszerûbb a buddhizmus nyugaton, és miért hivatkoznak rá gyakran a modern tudományok. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni azzal, hogy hiteles és életszerű információt adunk közre a buddhizmus témakörében, amit magunk is gyakorlunk.

 

Buddha negyvenöt éven át tanított, ezalatt a legkülönbözõbb embereknek adott tanácsokat, hogy hogyan használhatják az életüket úgy, hogy tartós örömöt tapasztaljanak és ne csak idõsebbé, de bölcsebbé is váljanak. Figyelembe vette tanítványai képességeit -, az eredmény a buddhista tanítások különösen sokoldalú és átfogó gyûjteménye lett.

 

További információ az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen kérhető

NyomtatásE-mail