Főoldal / Kiadványok / Buddhizmusma Magazin

buddhizmus ma magazin

buddhizmus ma magazin 19. szám

 

buma_borito_19_web

A buddhizmusma magazin a mindenkiben benne rejlő lehetőségek és a határtalan belső gazdagság kibontakoztatásáról szól. A Gyémánt Út most érkezik Nyugatra, s kiadványunk része ennek a folyamatnak. 

Tibetben a kagyü tanítások meg-honosítása Marpa nevéhez fűződött, az ő aktivitásából pedig egy 900 évig tartó virágzás bontakozott ki. Ezt látva sejthetjük, hogy milyen fontos és izgalmas történelmi időszaknak vagyunk most részesei.

Néhány nappal ezelőtt a KIBI-n megkérdezték Karmapát a buddhizmus jövőjéről. Azt válaszolta, hogy a nyitottság megvan bennünk, nyugatiakban, a gyakorlás mélysége vagy hosszú idő múlva érkezik meg, vagy olyan gyorsan eljön, mint a monszun.

Jelenlegi számunk központi témája a meditáció, a gurujóga és a tanító.   

buddhizmus ma magazin 18. szám

 

alt

Milyen lehetett, amikor a tanítások először megérkeztek Indiából Tibetbe? Mivel egyik akkori kultúrát sem ismerjük személyesen, csak a történelemkönyvekből, ezért nehéz elképzelni, hogy mi is történt valójában. Most azonban aktív részesei vagyunk annak a folyamatnak, ahogy a tanítások Tibetből Nyugatra érkeznek, és ez a magazin is pontosan erről szól.

Megvásárolható a Gyémánt Út Buddhista központokban.

 

 


   

buddhizmus ma magazin 17. szám

 

alt

A Buddhizmus Ma (Buma) magazin célja, hogy a Gyémánt Út Buddhizmus időtlen értékeit friss és modern stílusban mutassa be azok számára, akik szeretnének többet megtudni a buddhista meditációról, látásmódról és a karma kagyü vonal világi és jógi gyakorlóiról.
Az Átadás című rovatban két nagyszerű cikket olvashatunk: Láma Ole segítségével a tapasztaló tudatunkat ismerhetjük meg, Hannah Nydahltól pedig egy izgalmas interjúban kaphatunk meg minden információt a női buddhákról és a dákinikről.

A Tudomány és buddhizmus rovatban Dr. Matt Huddleston beszél a buddhizmus, a tudomány és a vallás viszonyáról, és felfedezhetjük a káprázatos tibeti művészetet Eva Preschernnel.

A lapban ezen kívül betekintést nyerhetünk a buddhizmus klasszikusaiba, átlépve határainkat­ elutazhatunk Tibetbe és Izraelbe, és olvashatunk az aktuális hírekről, itthonról és a nagyvilágból.

Megvásárolható a Gyémánt Út Buddhista központokban.