Főoldal / Kiadványok / Könyvek

Könyvek

Láma Ole Nydahl: Ahogy a Dolgok Vannak

alt

Korszerű bevezetés Buddha tanításaiba

Mi is buddhizmus?

Milyen lehetőségeket tanított Buddha, hogy a merev elképzeléseket áttörjük és végtelen örömként tapasztaljuk? Hogyan tudja az ember napjainkban a munkahely, a család, a partnerkapcsolat örömeit és gondjait tudati fejlődéséhez felhasználni?

„..a képek a tudatban jelennek meg, bontakoznak ki, a tudat által lesznek megtapasztalva, s végül benne oldódnak fel. Olyanok, mint a hullámok a tengerben. A hullám a tenger, vagy különbözik tőle...?”

   

Láma Ole Nydahl: Első lépés a Gyémánt úton

elsolepesek_a_gyemantuton

Egy utazás, amely történelmet írt.

Valamikor a hippikorszak végén egy fiatal dán házaspár egy ütött-kopott Volkswagen busszal útnak indult Nepálba, hogy újabb tapasztalatokat szerezzenek a tudat megismerése terén. Ole Nydahl és felesége, Hannah ekkor találkozott először a tibeti buddhizmussal, amely mindörökre megváltoztatta az életüket.

Noha számos akadályt le kellett győzniük, az első utat hamarosan több másik is követte. Nemsokára az első európaiak között voltak, akik magas rangú lámák beavatási szertartásain vehettek részt.

   

Láma Ole Nydahl: Minden Határon Túl

MINDEN_HATARON_TUL_min

A Belépés a Gyémánt Útra című önéletrajzi könyv folytatása, melyben Láma Ole Nydahl hiteles képet nyújt arról, hogyan jutott el Buddha legmagasabb szintű tanítása, a Gyémánt Út Keletről Nyugatra. Tanulságos történet a korai idők nehézségeiről, és legfőképp arról, hogyan sikerült a buddhizmus lényegét a mai önálló, szabad és tanult társadalmak számára is elérhetővé tenni.

 

A történet 1972-ben a dán Királynő audienciájával kezdődik... Egy koppenhágai, bontásra ítélt ház pincéjében létrejön a Karma Kagyü Vonal első európai meditációs Központja...

   

Láma Ole Nydahl: Könyv a Szerelemről

BSzbook

A szerelem által fejlődni. Létezik intenzívebb élmény, mint a szerelem? Milyen más területen vagyunk ennyire nyitottak ugyanakkor ennyire sebezhetőek és hol tapasztalhatnánk ekkora boldogságot? A buddhista látásmód szerint a szerelem és a párkapcsolat képezik az alapját az ember fejlődésének és egy kiteljesedett életnek.

 

 

   

Láma Ole Nydahl: Nagy Pecsét

NagyPecset_min

Láma Ole Nydahl friss és modern magyarázata sokak számára tesz elérhetővé egy klasszikus, rendkívül jelentős buddhista szöveget, mely a tudat természetét írja le. A Nagy Pecsét bemutatja fejlődésünk alapját, az utat és a célt a Gyémánt Út buddhizmusban, valamint betekintést nyújt a feltételekhez kötött világba és az abszolút valóságba.

A Nagy Pecsét vagy mahámudra-látásmód olyan, mintha a víz felszínére rajzolnánk: minden tökéletes az adott pillanatban, de amint megjelenik, azzal egyidőben el is tűnik. Így működnek a megvilágosodott cselekedetek is: itt és most, elvárásokon és félelmeken túl, ragaszkodás és ellenszenv nélkül.

   

Lopön Csecsu Rinpocse: Köztesállapotok

KOZTESALLAPOTOK_min
Élet, halál, újraszületés - Buddhista Szemmel

 

Ebben a könyvben korunk egyik nagy buddhista tanĂ­tĂłja, Lopön csecsu Rinpocse ad lĂ©nyegre törĹ‘ magyarázatot a haldoklás folyamatárĂłl, a tisztafĂ©ny megjelenĂ©sĂ©nek gyorsan tovatűnĹ‘ szakaszárĂłl Ă©s a következĹ‘ ĂşjraszĂĽletĂ©shez vezetĹ‘ kaotikus folyamatrĂłl - kezĂĽnkbe adva ezzel azt a kulcsot, mellyel a halál fájdalmas  Ă©lmĂ©nye a megszabaduláshoz vezetĹ‘ lehetĹ‘sĂ©gek szĂ©les tárházává alakĂ­thatĂł.

   

Egy Jógi 108 Válasza

108_min

Válogatás Láma Ole Nydahl tanításaiból

Láma Ole Nydahl immár negyven éve járja a világot, szinte minden nap más városban tart előadásokat a buddhizmus látásmódjáról és annak gyakorlati életben való alkalmazásáról. Az előadásokon elhangzott, az embereket leginkább foglalkoztató kérdésekből állítottuk össze könyvsorozatunk tartalmát.

- Hogyan lehet megszabadulni a határozatlanságtól? -Mi az, ami életről életre átmegy belőlünk?

 

   

Egy Jógi 109 Válasza

109_minA könyvet nyilvános tanításokon elhangzott kérdésekből és válaszokból szerkesztették. Az Egy jógi 108 válasza után ez a második része az izgalmas és hasznos sorozatnak. Láma Ole Nydahl egyike azon kevés nyugatinak, aki a tibeti buddhizmus meghatalmazott tanítója és meditációs mestere. Láma Ole és felesége, Hannah 1969-ben találkoztak Nepálban a század egyik legnagyobb jógijával, a karma kagyü vonal vezetőjével, a fő Karmapával, akinek első nyugati tanítványai lettek.Karmapa mély hatást gyakorolt az életükre, és egyben felkérte őket arra, hogy tegyék elérhetővé a buddhizmust a Nyugat szabad, önálló és tanult társadalmai számára. Ennek érdekében immár 30 éve utaznak megállás nélkül világszerte.

   

Egy Jógi 110 Válasza

110_min

Hogyan vélekedik a buddhizmus más vallásalapítókról, más közösségekről? Mit mond a buddhizmus az abortuszról? A buddhista ideológia hogyan vélekedik a szerelemről, a szexről, a házasságtörésről és a házasságon kívüli szexről? Mi a legmagasabb szintű öröm és igazság? Különbözik-e megvilágosodott buddhatudatom a tiédtől? Lehetséges-e több határtalan, tökéletes dolog? Egyek vagyunk-e egy szint után? Hogyan tartsuk frissen a meditáció tapasztalatát a mindennapokban? Mi a véleményed a rossz házasságról? Ha nincs előre megírt sors, akkor hogyan lehet előre megérezni a dolgokat? Gyakorol-e valamilyen hatást a napfogyatkozás es 2000. május 5-én a hat bolygó együttállása életünkre?

   

Egy Jógi 111 Válasza

111_min

Könyvünket Láma Ole Nydahl nyilvános tanításain elhangzott kérdésekbõl és válaszokból szerkesztettük. Az Egy jógi 108 válasza után ez a negyedik része ennek az izgalmas és hasznos sorozatnak.

"Kétféle öröm létezik. Az egyik a tükörben megjelenő szép képekhez hasonlítható. Tudod, hogy azért látod őket szépnek, mert már csúnyákat is láttál. A másik öröm maga a tükör ragyogása. Itt, ha az abszolút szinten nézzük, akkor az abszolút és a relatív szint egyaránt mindig jelen van. De van egy pont, ahol találkoznak."