Főoldal / Kiadványok / Könyvek / Láma Ole Nydahl: Első lépés a Gyémánt úton

Láma Ole Nydahl: Első lépés a Gyémánt úton

elsolepesek_a_gyemantuton

Egy utazás, amely történelmet írt.

Valamikor a hippikorszak végén egy fiatal dán házaspár egy ütött-kopott Volkswagen busszal útnak indult Nepálba, hogy újabb tapasztalatokat szerezzenek a tudat megismerése terén. Ole Nydahl és felesége, Hannah ekkor találkozott először a tibeti buddhizmussal, amely mindörökre megváltoztatta az életüket.

Noha számos akadályt le kellett győzniük, az első utat hamarosan több másik is követte. Nemsokára az első európaiak között voltak, akik magas rangú lámák beavatási szertartásain vehettek részt.

Az utazások során Ole és Hannah lassan számot vetett korábbi gondolkodásmódjával, mindketten elkötelezték magukat a tanítások mellett, és a tibeti lámáktól fokozatosan elsajátították a gyakorlatot, hogy aztán a Karma Kagyü vonal legnagyobb meditációs mestere, 16. Karmapa első nyugati tanítványaiként – majd később teljes jogú tanítóként – a nyugatot is megismertessék a Gyémánt Út buddhizmus hasznos és örömteli módszereivel.

Az Első lépés a Gyémánt Úton fordulatokban gazdag, izgalmakban bővelkedő élménybeszámoló LÁMA OLE NYDAHL első nepáli, bhutáni és indiai útjairól, amely nem csupán a Himalája lábainál élő közösségek mindennapi életébe enged betekintést, de egyúttal azt is bemutatja, milyen gyümölcsöző kapcsolat születhet két távoli kultúra – a nyugati idealizmus és a buddhista materializmus – találkozásából.

„1967-ben Mumbaitól északra, egy Indonéziába tartó repülőn (a sárgaságtól még émelyegve, és harmincnégy kiló aranyat cipelve egy túlságosan szűk mellényben) ragyogó felhőalakzatokat láttam jönni a Himalája felől. Olyan gyönyörűek voltak, és annyira mélyen megérintettek, hogy hirtelen úgy éreztem, el kell mennünk oda, ahonnan ezek a felhők jönnek. Valami várt ott ránk, valami fontos.”

Jaffa Kiadó, 2009

* ISBN: 9789639604698

 

 

 

Все еще держась за ствол левой рукой, он перенес вес тела на костыль.

Отдельной строчкой шли пояснения смысла "Скачать новый download master" слов, вроде тех, что были в распеваемой наверху гимне.

Ладно, ты мне не доверяешь, но я тебя не виню.

Рядом с ним Хуан де лас Вегас проделал то же самое.

Расстояние между ними колебалось от 20 до 100 футов.

Ах, да, у меня к вам еще одна просьба.

NyomtatásE-mail