Főoldal / Központok / Egyéb / Európa centrum

Európa centrum

Ec0

 

 

 

 

Az Európa Centrum - Nemzetközi Gyémánt Út Buddhista Központ
D-87509 Immenstadt
Tel: +49 (8323) 96830
eMail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
URL: http://www.europe-center.org
alt
Alapítás: 2008.03.14
Navigáció:

alt Longitude: 10.1777 ; Latitude: 47.5801 ; Elevation: 760 m
Közelben:

Több mint 10 évig kerestünk egy helyet, ahol vendégül láthatjuk tanítóinkat, otthont adhatunk a világ minden tájáról érkező buddhista barátainknak, valamint tanításokat és kurzusokat tarthatunk. Az összes kívánságunk valóra vált, amikor megpillantottuk a lélegzetelállító tájat és Gut Hochreute épületeit. Megtaláltuk az Európa Centrumot.

Az EC projekt meg kívánja őrizni a Gyémánt Út Buddhizmus élő átadását, és nemzetközi találkozóhelye szeretne lenni a világ minden tájáról érkező csoportoknak. Meditációs kurzusokra, találkozókra és a kommunikáció sok más módjára kerül sor most és a jövőben is ezen a helyen. Az Európa Centrumban a buddhista gyakorlás el fog mélyülni, a barátság növekedni fog és a legmagasabb szintű tanítások átadása családias közelségben válik lehetővé.

 

A hely

Az Európa Centrum a Dél-Alpok lábánál terül el 850 méterrel a tengerszint felett. A ház egy gyönyörű természetes tóra néz (der Grosse Alpen See). A legközelebbi város Immenstadt (kb. 4 km-re található).

Valamennyi épület 1910-11 között épült Karl Surber építész jóvoltából, art déco stílusban, Dr. Walter Martini családjának kívánsága szerint. A birtok önellátó volt, saját maga termelte az élelmiszereket: zöldséget, tejet és húst. A maga idejében nagyon modern épületnek számított, sokat szerepelt művészeti és építészeti magazinokban. Valamennyi épület kitűnő minőségű, és többnyire sikerült megtartani eredeti, jó állapotban; túlélt két világháborút, és alapvetően nem nyúltak hozzá azóta, hogy megépült. A belső arculatot kifejezetten a házhoz igazították, és mind a mai napig megőrizte eredeti stílusát.

A birtok műemlékvédelem alatt áll, ami azt jelenti, hogy speciális építészeti, történelmi és kulturális jelentőségénél fogva a helyreállításakor figyelembe kell venni a hely stílusát és számos egyéb szabályt . Szerencsére olyanok dolgoznak velünk, akik szakértői a bútorok, textíliák, festmények és a faberendezések helyreállításának. A ház történetéről itt találhatsz többet.

 

A tulajdonosok

Az Európa Centrum valódi tulajdonosai a több mint 600 Gyémánt Út buddhista központ buddhistái és az idealizmus és a barátság nemzetközi hálózatára épülő, a világ minden részén működő csoportok.. Ugyanakkor a hely törvény szerinti tulajdonosa a Gyémánt Út Buddhista Alap, mely 1999-ben alakult. Az Alap célja az ezeréves buddhista bölcsesség elérhetővé tétele a modern kor embere számára.

Fő tanítónk Láma Ole Nydahl. A tibeti buddhizmus Karma Kagyü iskolájának – melyhez mi is tartozunk – vonaltartója a 17. Karmapa, Tháje Dordzse.

 

Pénzgyűjtés

Gut Hochreute megtalálását követően az inspirált gyakorlók a világ minden tájáról pénzt kezdtek el gyűjteni annak megvásárlására. Csupán 3 hónap alatt a Gyémánt Út központok számos pénzgyűjtő ötlet és projekt révén összegyűjtötték a szükséges összeget. Akik adományoztak, azért tették,, mert részesei akartak lenni az egyedülálló vásárlásnak.

Jelenleg egy új, hosszútávú adományozási projekt fut I Grow EC! néven. Célja az Európa Centrum hosszútávú fejlesztésének, fenntartásának és működésének a támogatása.

 

Tevékenységek

A nemzetközi hálót számos program teremti meg: naponta meditáció, alap és haladó buddhista tanítások, centrum- és tanító találkozók, hétvégi kurzusok, helyreállítási és építési munkálatok, workshopok, szoborkiállítások, koncertek és esküvők. Évente egyszer Gut Hochreute egy nemzetközi nyári kurzusnak ad otthont intenzív meditációval és tanítással egybekötve, ahol a Karma Kagyü vonal magasan képzett lámái tanítanak.

Mint minden gyémánt út központban, a munka és a hozzájárulás itt is önkéntes és az egyéni többleten alapul.

Бриллиантовая россыпь звезд при всей своей летней яркости все же не давала возможности хорошо разглядеть друг друга в окружавшей нас черноте.

Я знал, что Джек, вообще говоря, не трус совсем наоборот.

Невозможно было расслышать голос даже ближайшего "Nero 3 скачать бесплатно" товарища.

Выстрелить сейчас значит только спугнуть ее, а "Приключенческие рассказы (+CDmp3)" второго такого случая может никогда больше не представиться.

И все же в хижине заметны большие перемены.

Два огненных столба, высоко поднимаясь из-под огромных салотопенных котлов, установленных перед самой фок-мачтой, освещали не только палубу, но и океан на многие мили кругом.

NyomtatásE-mail