Főoldal / 1% - Támogatás / Egyéb támogatások

Budapesti országos meditációs központ átépítése

2001. márciusában hosszas keresés és több költözés után - sok gyakorló és támogató nagylelkűségének köszönhetően - megvásároltuk egy romos állapotú, egykori sörgyár épületét Budapest szívében, a Rózsák tere melletti Huszár utcában. A 3600 m2 alapterületű meditációs központ jelenleg egyházunk székhelye, és egyben Európa egyik legnagyobb városi Gyémánt Út-buddhista központja. Országos és nemzetközi kulturális és meditációs központunkban a Gyémánt Út-buddhizmus élő átadását kívánjuk megőrizni. Láma Ole Nydahl 2001. június 30-án ünnepélyes keretek között avatta fel a központot.

Indulásként a romos épületet és annak műemlékvédelem alatt álló homlokzatát újítottuk fel, kialakítottunk egy modern meditációs termet, egy színvonalas shopot és könyvtárat, illetve számos lakást, ahova a közösségi munkában aktív barátaink költöztek be. Az évek során a központ élettel telt meg, belaktuk minden zegét-zugát, de a Gyémánt Út-buddhizmus világi módszerei és látásmódja iránti folyamatos érdeklődésnek köszönhetően az épület közösségi tereit mára kinőttük.

Az udvaron álló U-alakú épület komplexum felépítésével megsokszorozódnak a lehetőségeink a bővülésre. A tervek szerint, az új helyiségek meditációs kurzusokra, tanításokra, találkozókra és kiállításokra kínálnak majd teret, akár több száz ember számára.

 

Az új szárnyban kialakításra kerül:

• 460 m2 meditációs terem
• 250 m2 multifunkcionális helyiség
• 180 m2 közösségi tér
• 80 m2 modern shop és egy színvonalas könyvtár
• 40 m2 játszóház, valamint irodák és raktárak


A nagyszabású építkezéssel országunk szívében létrehozzuk a Gyémánt Út-buddhizmus központját, ahol a Karma Kagyü család aktív tagjaként mindenki számára modern, közérthető formában elérhetővé tesszük Buddha legmagasabb szintű tanításait: együtt meditálunk és dolgozunk, inspirálunk és inspiráltak vagyunk, s így az élet minden helyzetét a megvilágosodás felé vezető út egy-egy lépésévé tudjuk átalakítani.

Az építkezésre nem, mint célra tekintünk, hanem lehetőségre, amely teret biztosít ahhoz a jelentőségteljes úthoz, mellyel maradandó értékeket közvetítünk.

 

Egyéb támogatások Amennyiben az adód 1%-os felajánlásán túl is támogatnád a Gyémánt Út Buddhista Közösséget, valamint a budapesti országos meditációs központunk átépítését, örömmel fogadjuk felajánlásodat az alábbi bankszámlaszámunkra.

Bank: UniCredit Bank Hungary Zrt.

Kedvezményezett neve: Gyémánt Út Buddhista Közösség

Bankszámlaszám: 10918001-00000017-40990008

Közlemény: adomány

 

 

NyomtatásE-mail