Főoldal / 1% - Támogatás / SZJA 2x1%

1% - Támogasd az élő buddhizmust!

Köszönjük, hogy minket választottál!

Kik vagyunk?

A Gyémánt Út Buddhista Közösség a tibeti buddhizmus karma kagyü vonalát képviseli. A nyugati világban több mint 600 meditációs központot működtetünk, amelyeket Lama Ole Nydahl a 16. Karmapa nevében alapított az elmúlt negyven évben.

Mit csinálunk?

Rendszeresen meditálunk, és arra törekszünk, hogy a buddhista látásmódot a hétköznapi életünkben is megtartsuk. Országosan 25 meditációs központunk van, a legnagyobb budapesti helyszínen hétköznaponként este 6 és 9 óra között tartunk nyilvános meditációkat és tanításokat. Évente többször szervezünk kurzusokat elvonulási központunkban, Becskén és országos városi meditációs központunkban, Budapesten. A célunk, hogy Buddha tanításait elérhetővé tegyük mindenki számára.

Programjainkról többet itt tudhatsz meg>>>

Hogyan tudod felajánlani adód 2x1 %-át?

Mindenki, aki szja-bevallást vagy egyszerűsített bevallást ad, illetve munkáltatói adómegállapítás útján teljesíti kötelezettségét, rendelkezhet adójának 2x1%-áról. Az egyik 1%-ot egy kiválasztott egyháznak, a másikat pedig civil szervezetnek (alapítványnak) ajánlhatjuk fel.

Egyházi 1%: a Gyémánt Út Buddhista Közösség technikai száma: 0042

Civil szervezeti 1%: a Tibet-Európa Alapítvány adószáma: 18058462-1-42

NYILATKOZAT LETÖLTHETŐ INNEN>>>

Határidők:

2018. február 26.: Eddig kell beadni adóbevallásod, ha egyéni vállalkozó vagy eva-adózó vagy.

2018. május 10.: 2018-tól már a munkáltatók helyett a NAV készíti a
munkavállalók adóbevallását. A 2x1%-ról szóló nyilatkozatokat viszont továbbra is összegyűjthetik a munkáltatók legkésőbb eddig. (Fontos, hogy ezeket lezárt borítékban kell leadni a munkáltató számára, és a leragasztás helyén, valamint a kísérőjegyzéken rajta kell, hogy legyen az aláírásod!)

2018. május 22.: Ha áfa hatálya alá tartozó őstermelő és magánszemély, illetve ha munkavállaló vagy, és saját magad készítenéd szja-adóbevallásod valamint az 1+1 százalékról szóló nyilatkozatot, ez a végső határidő.

FONTOS! Május 22-ig mindenkinek van ideje!

Nem muszáj az adóbevallásunkban rendelkeznünk a 2x1%-ról, azt attól függetlenül is megtehetjük sokféleképpen: elektronikusan az e-szja felületen az új online kitöltő program segítségével, a 17EGYSZA jelű nyomtatványon, vagy az annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapként. Mindezeket ki is lehet nyomtatni és postázni, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen leadni egészen az utolsó határidőig, azaz május 22-ig.

 

Mindennapi működésünk

 
gompa_budapest
A Gyémánt Út-buddhista közösségnek Magyarországon 25 központja van, melyekben különböző rendszerességgel tartunk ingyenes, nyilvános meditációkat, tanításokat. A legnagyobb, budapesti központunk minden nap este 6 és 9 óra között fogadja az érdeklődőket. Az este 7 órai meditáció előtt az újonnan érkezők válaszokat kaphatnak a felmerülő kérdésekre a buddhizmusról, a meditációról és a centrum működéséről. A meditáció után pedig rendszeresen tanításokat, közös programokat kínálunk. A vidéki központok nyitva tartása, programjai a Központok menüpont alatt érhetők el.

Nyaranta a Becskei elvonulási központunkban nemzetközi meditációs programokat szervezünk.

A központok önkéntes munkán alapulva működnek, hierarchikus rendszer nélkül. Azok a gyakorlók, akik úgy érzik, hogy munkájuk és családi életük mellet van többletenergiájuk, hozzájárulnak a Közösség munkájához mindennapi teendők elvégzésével: például takarítással, újonnan érkezők fogadásával, programok szervezésével. A közösen végzett munka örömteli, és ki-ki a maga kapacitásához, tudásához mérten lehet aktív.

A nagyobb tudással rendelkező régebb óta gyakorló barátaink közül kerülnek ki azok, akik Buddha tanításait már olyan mélyen ismerik, hogy azokat képesek megfelelő módon átadni. Ők a centrum- és nemzetközi tanítók, akik Láma Ole Nydahl felkérésére, szintén önkéntesen ország- és világszerte tartanak előadásokat az érdeklődők számára.

A központokban tartott tanításokon felül, minden évben szervezünk nagyszabású előadásokat is, legutóbb 2012 novemberében volt itt Láma Ole Nydahl, tanítónk, a Gyémánt Út Buddhista Közösség alapítója, akinek előadásán több mint kétezer ember vett részt.

Közös célunk, hogy Buddha tanításait elérhetővé tegyük mindenki számára, az arra nyitott emberek pedig minél könnyebben megtaláljanak bennünket.

 

Tibet-Európa Alapítvány

 
Az 1994 óta működő Tibet-Európa Alapítvány célja elsősorban a tibeti buddhista kultúra értékeinek közvetítése az európai társadalom felé. Tevékenysége – az egyetemes kultúra időtlen értékeinek bemutatásával – hozzájárul ezek fennmaradásához, így az emberi műveltség sokszínűségének megtartásához.

Bővebben olvashatsz róla a Tibet-Európa Alapítvány menüpont alatt.


Info


E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Információs telefonszámunk: 06-20 349 8989

NyomtatásE-mail